Reisverzekering

Reizen is ook een beetje in contact komen met allerhande risico’s. Het is daarom altijd nuttig om eens na te denken over het afsluiten van een reisverzekering. Je wil deze natuurlijk liever niet aanwenden, maar als er eens iets serieus mis gaat wil je hiervoor niet alleen opdraaien. Het prijskaartje is naar behoren, maar je vertrekt wel met een geruster gevoel.

Wat wij deden:

Bij ons heeft het toch een tijdje geduurd vooralleer we de geschikte verzekering vonden. Op de enkele reisbeurzen die we bezochten, kwamen we altijd een standje van VAB tegen. Deze bieden namelijk ook reisbijstandsverzekeringen aan. Hier wonnen we wat informatie in, maar voelden ons toch niet zo zeker van de polis die ze ons aanboden. We zochten dus verder en kwamen uiteindelijk uit op het bedrijf ‘ASARTE’. Dit is een verzekeringskantoor dat ons hielp bij het vinden van de ‘juiste’ reisverzekering. We legden uit wat we wilden en zij zochten voor ons de ‘ideale’ match. Uiteindelijk kwamen we uit bij een verzekeringspolis van ‘AIG’. We kozen voor zowel een diefstalverzekering als een reisbijstandsverzekering. Omdat we allebei nog onder de 26j waren waren, was de verzekering minder duur. Wij betaalden zo’n €450/pp voor 1 jaar.

Op 8 juli 2014, mochten we ons zeer gelukkig prijzen toen Loes een hevige pijn in onderbuik en onderrug te verwerken kreeg en we hiervoor naar de dokter moesten. Omdat het al laat was en we geen dokters vonden, besloten we om naar de spoed te gaan. Het hele verhaal speelt zich af in de VS, waar de sociale zekerheid niet veel voorstelt. Na enkele uren in de wachtzaal, een korte check-up van de dokter, een urinestaal en een hele hoop papieren die getekend moesten worden, kregen we een schatting van de kosten gepresenteerd. Een niet overdreven $2000 (±€1480) zouden we uit eigen zak hebben moeten neertellen, moesten we niet over een verzekering beschikken. Ineens werd het zeer duidelijk waarom er hier zoveel mensen dakloos zijn.

Opgelet!

– Lees de polis goed na zodat je weet waarvoor je verzekerd bent en waarvoor niet. Verzekeringsmaatschappijen zijn geen liefdadigheidsinstellingen! Klinkt logisch, maar veel mensen houden niet van die lange saaie tekst.

– Lees ook goed na welke stappen je moet doorlopen als er iets mis gegaan is en je hiervoor beroep wil doen op je verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat je je aan het protocol houdt, zodat ze je zeker niet kunnen beschuldigen van nalatigheid.

– Denk niet dat jou niets kan overkomen. Zoals hierboven te lezen valt, kan een kleine visite aan de spoed je flink wat geld kosten.

Handig:

– Maak tijd voor het vinden van de juiste verzekering en win informatie in bij verschillende maatschappijen.

– Maak foto’s van alle spullen die je meeneemt, alsook van de betalingsbewijzen. Op die manier kan je zwart op wit bewijzen dat je wel degelijk over deze spullen beschikt. De foto’s kan je dan vanop afstand doorsturen, moest dat nodig zijn. Altijd handig als je voor langere tijd onafgebroken in het buitenland vertoeft.