Nuttige apps voor op reis

Technologie is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving en internet is er bijna overal. Veel mensen maken gebruik van smartphones en tablets om op hun reis contact te houden met familie & vrienden, om zaken op te zoeken, om hotels/vliegickets/… vast te leggen, enz. Kortom het internet en sociale media zijn goed ingeburgerd bij de reiziger van vandaag.

Wat wij deden:

Wij hebben besloten om elk een simpele tablet (ASUS Mempad ME173X 7”) mee te nemen. Dit om plaats te besparen, aangezien een laptop toch altijd wel iets groter en zwaarder is. We gebruikten deze vooral om contact te houden met het thuisfront, onze blog up to date te houden, slaapplaatsen en bezienswaardigheden op te zoeken, de weg te vinden, … De apss die ons een grote dienst bewezen hebben, zijn:

Algemeen

MapsWithMe: Een beetje zoals Google Maps, maar dan om offline te gebruiken. Voor elk land/staat moet je wel eerst online de map downloaden vooralleer je deze offline kan gebruiken. De gratis versie is basic, en bij de gekochte (±€6) kan je gebruik maken van pinpoints om aan te duiden welke plekken de moeite zijn of waar je kan overnachten. De gekochte versie laat ook een zoekfuntie toe, wat zeer handig kan zijn. Als je tablet over gps beschikt, kan je deze app (zowel gratis als betalende versie) gebruiken om de weg te vinden.

– Google Keep: Deze app gebruikten we om ideeën, plannen, to do’s, … snel even te noteren. Je kan het een beetje vergelijken met Post-it’jes kleven, maar dan op je tablet.

– Google Drive: Omdat we een jaar van huis zouden zijn en veel foto’s zouden trekken, was het belangrijk al deze memorabele momenten van een back-up te voorzien. Hiervoor gebruikten we de app ‘Google Drive’ die gelinkt is aan je Gmailadres. Per Gmailadres beschik je over 15GB, en je kan natuurlijk zoveel accounts aanmaken als je wil om al je herrinneringen gratis veilig te stellen. Je kan ook 1 account upgraden naar bv. 50GB of 100GB, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Verder deelden we dit account met iemand van het thuisfront, die op die manier toegang had tot onze foto’s om er een back-up van te maken op een externe harde schijf. Het zekere voor het onzekere zoals dat heet.

– Kingsoft Office: Dit is te vergelijken met het Microsoft Office pakket (Word, Excel en PPT). Handig om blogberichten te typen, kosten bij te houden, soortgelijke bestanden die mensen naar jou sturen te openen, …

– Aviary: Deze app gebruikten we om foto’s te bewerken.

– Reduce Photo Size: Met deze app konden we de originele foto’s (3-4MB) verkleinen naar 200-400KB, zodat deze minder geheugen zouden innemen bij het uploaden naar onze blog of Facebook.

– Bpost Mobile Postcard: Handige app op persoonlijke kaartjes te versturen. Je upload een zelf gemaakte foto, schrijft er een kort tekstje bij en vult het adres in en je postkaartje komt binnen de 2 werkdagen aan in België. Je hoeft dus geen voorgefabriceerde kaartjes meer op te sturen die weken lang onderweg zijn.

Airbnb: Omdat we niet zo van hostels en hotels houden, maakten we voor plekken waar camperen moeilijk was (grote steden, koude gebieden, …), gebruik van Airbnb. De prijs ligt meestal onder of is vergelijkbaar met die van de hostels/hotels, en je krijgt er veel meer faciliteiten voor in de plaats (bv. gratis wifi, kookgelegenheid, wasmachine, …). Daarboven komt ook nog dat je in contact komt met de locals, wat het natuurlijk altijd leerrijker maakt.

Waarom geen couchsurfing? Dit hebben we, mits een uitgebreid account, een paar keer geprobeerd in Australië, maar dit draaide telkens uit op: “Sorry, maar ik heb geen tijd” of andere redenen waardoor men ons niet kon hosten. Op zich niets tegen couchsurfing, we vinden dit een topconcept, maar wij wilden iets meer zekerheid op een slaapplaats waardoor we voor Airbnb kozen. Dit wil niet zeggen dat we niet openstaan voor couchsurfen en in de toekomst zullen we dit zeker nog eens proberen.

– Skype: Ideaal om gratis of mits een kleine betaling in contact te blijven met het thuisfront.

– Adobe Reader: Deze app laat toe om PDF bestanden te openen. Handig aangezien e-tickets meestal PDF bstanden zijn.

Eazy Unrar: Zeer praktisch voor het openen van ZIP-bestanden.

– VLC: Een van de beste mediaplayers die er zijn, aangezien deze met de meeste audio- en videobetanden raadt weet. Ideaal voor het bekijken van een filmpje/serie tijdens een lange vlucht.

– HandWallet: Deze app gebruikten we om onze uitgaven bij te houden.

Voor Australië

WikiCamps: Handige app voor het vinden van allerlei gratis of betalende campings, douches, … De betalende versie is vele malen uitgebreider dan de trial (14 dagen). Wij hebben deze app niet aangekocht, omdat je de gratis restareas en campings ook op internet kan vinden. Er bestaan ook boeken zoals Camps 6 of latere versies. Deze kosten om en bij de $50 en hebben hetzelfde doel als de WikiCamps app. Wij vonden dit persoonlijk veel geld en hebben hier niet in geïnvesteerd en toch vele malen gratis overnacht.

Voor Nieuw-Zeeland

Campermate: Deze app heeft hetzelfde doel als WikiCamps, maar is volledig gratis en gebruiksvriendelijker. 

1 comment

Comments are closed.